Leren door te doen

Bij Paard en meer wonen allerlei dieren; paarden in alle soorten en maten, honden, katten, schapen, geiten, kippen en een varken. De dieren lopen zoveel mogelijk los op ons terrein, de paarden staan zoveel mogelijk in kleine groepjes op de wei of in de paddock. De paarden en honden helpen in de begeleiding van de kinderen/ jongeren, de andere dieren lopen er bij, erdoorheen en gaan hun eigen gang.  

Paarden en honden oordelen niet, het maakt ze niet uit hoe je eruit ziet of wat anderen van je denken. Paarden en honden zijn van oorsprong kudde/roedel dieren die leven in het hier en nu en communiceren door middel van lichaamstaal en gedrag. Op die manier communiceren zij ook met mensen. Ze reageren vanuit hun instinct op gedrag en willen het liefste een duidelijk leiderschap. Ze bieden ontspanning en motivatie voor kinderen/ jongeren om gedragingen te veranderen. Het kind leert over zichzelf door oefeningen te doen op of naast het paard of met de hond. Leren door te doen: ervaringsgericht leren.
Tijdens de oefening kan het kind experimenteren met het dier, hoe pak ik het aan? werkt dit? wat kan ik anders doen? Hetgeen wat het kind leert door de oplossingsgerichte werkwijze tijdens een oefening kan worden toegepast in de buitenwereld. 
De oefeningen die worden aangeboden verschillen per kind doordat ieder zijn/haar eigen doelen en interesses heeft waaraan gewerkt wordt gedurende het traject. 

 

Paardrijden kan een onderdeel zijn van de paardentherapie, de principes van Centered Riding staan centraal tijdens de rijles. Centered Riding zorgt voor bewustwording van gevoel en eigen lijf en je leert wat bewegingen en houding voor invloed hebben op het paard, deze principes zijn goed toe te passen in het dagelijks leven.
 

Het werken met de dieren wordt door de kinderen/ jongeren als laagdrempelig ervaren, zij komen met plezier naar Paard en meer wat een goede basis is om te leren. Door met de dieren samen te zijn komen kinderen tot rust en krijgen meer energie. Kinderen/ jongeren voelen zich veilig en gewaardeerd in de omgang en bij de dieren. Ouders vinden het vaak een  fijne rustgevende plek om te zijn.

Contact

KvK 77638336   

Agb 98104867

  • YouTube - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Paard en meer. Alle rechten voorbehouden.